Cursussen en workshops


 

SCHILDEREN IN DE SERRE

PRIVÉ SCHILDERWORKSHOP

Zin om eens een keer te komen schilderen?

Jullie (groepje vrienden, familie, collega's) zijn van harte welkom op een prive-schilderworkshop voor 2 tot 6 personen aan de Stationsstraat 14 in Rolde. Je krijgt uitleg over het materiaal (acrylverf), gaat oefenen met kleuren mengen en maakt (onder begeleiding) je eigen creatie met verf op een schilderdoek! Een koe, een landschap, een bloemenweide of een abstract werk. Interesse? Stuur een bericht en we spreken vervolgens een geschikte datum en dagdeel af.

 

Tijdsduur: 3 klokuren

Kosten: 90 euro voor 2 personen (all-in, elke extra persoon 15 euro, maximaal 6 personen)

Locatie: Stationsstraat 14 (Voormalig Stationskoffiehuis) in Rolde


SCHILDEREN IN DE SERRE

Korte schildercursus (beginners)

start: woensdag 28 september 2022

 

Altijd al eens willen uitzoeken of het leuk is om te schilderen met acrylverf? In deze korte cursus leer je te werken met de materialen, leer je hoe je kleuren moet mengen en op welke manier je een schilderij opbouwt. In een ontspannen sfeer lekker schilderen op doek. Na deze drie keer kun je zelf bepalen of je het leuk genoeg vindt om er eventueel mee door te gaan.

Start:    28 sept. van 10 -12 uur

Data:    28 sept., 5 okt. en 12 okt. 2022

Adres:  Stationsstraat 14 in Rolde

Kosten: 65 euro (inclusief alle (oefen)materialen en 1 schilderdoek én thee/koffie)

Meld je aan via het contactformulier.


SCHILDEREN IN DE SERRE

Opstartcursus (gevorderden) BIJNA VOL

start: woensdag 28 september 2022

 

Wanneer de zomer op z'n eind loopt krijg je vast weer zin om de acrylverf of de aquarelverf tevoorschijn te halen... Doe mee met deze opstartcursus en je krijgt de smaak vanzelf weer te pakken. Op drie middagen bied ik je korte oefeningen en materialen aan, waarmee je met je eigen thema aan de gang kunt. Bijvoorbeeld n.a.v. een vakantiefoto een abstract landschap schilderen. Of verder werken aan een werk wat je nog hebt liggen. Of je laten inspireren door een kunstafbeelding en daar je eigen werk bij maken. Op papier of doek. Het is fijn als je de basistechnieken al wel kent. 

Start:    28 sept. van 13:30 - 15:30 uur

Data:    28 sept., 5 okt. en 12 okt. 2022

Adres:  Stationsstraat 14 in Rolde

Kosten: 60 euro (inclusief alle (oefen)materialen, excl. schilderdoek, incl. koffie/thee)

Meld je aan via het contactformulier.

 


SCHILDEREN IN DE SERRE

Tekencursus (4x woensdagmorgen)

start: woensdag 2 november 2022

 

Een 4-weekse cursus op de woensdagochtend. 

In deze korte cursus gaan we grondig aan de slag met een aantal basis-tekenvaardigheden én verschillende tekenmaterialen. Lijnvoering, basisvormen, verhoudingen mensfiguur/portret, perspectief en ruimte, licht en schaduw. Gecombineerd met thuisopdrachten kun je in korte tijd veel leren en het plezier in tekenen (her)ontdekken.

Start:    2 november 10-12 uur

Data:    2/11, 9/11, 16/11 en 23/11

Adres:  Stationsstraat 14 in Rolde

Kosten: 88 euro (inclusief gebruik alle tekenmaterialen en papier én thee/koffie)

Zelf aanschaffen voor thuisopdrachten: een tekenblok/-boekje (formaat A5)

Meld je aan via het contactformulier.


SCHILDEREN IN DE SERRE

Schildercursus: vrij werken met acryl en mixed media nog enkele plekken

(4x woensdagmiddag)

start: woensdag 2 november 2022

 

Een 4-weekse cursus op de woensdagmiddag. 

Tijdens de lessen is er alle ruimte om je eigen werk te maken, eventueel aan de hand van voorbeelden, waarbij je gestimuleerd wordt om gebruik te maken van verschillende materialen en technieken, zoals werken met paletmes en 'mixed media' (materialen in de verf/op het doek verwerken). Als je zin hebt om nieuwe dingen te ontdekken, is dit iets voor jou. Het plezier in acrylschilderen staat voorop, ervaring is niet vereist.

Start:    2 november 13:30-15:30 uur

Data:    2/11, 9/11, 16/11 en 23/11

Adres:  Stationsstraat 14 in Rolde

Kosten: 90 euro (inclusief alle (oefen)materialen en 1 schilderdoek én thee/koffie)

Meld je aan via het contactformulier.


SCHILDEREN IN DE SERRE

Workshop thema: 'Wolken schilderen'

datum: nog niet bekend

Met een aantal oefeningen en aanwijzingen is het helemaal niet zo moeilijk om een mooie lucht met wolken te schilderen. In deze workshop ga je het leren. Je schildert met acrylverf, oefent eerst op schilderpapier en maakt vervolgens een echt schilderij op een schilderdoek van 30X40. Alle materialen en koffie/thee/iets lekkers zijn inbegrepen.

Tijdsduur: 3 klokuren

Kosten: 35 euro p.p. (bij 3 of meer personen)

Locatie: Stationsstraat 14 in Rolde

Informeer gerust naar de mogelijkheden. Stuur een berichtje via het contactformulier.

 


SCHILDEREN IN DE SERRE

Workshop thema: 'Kleuren mengen'

datum: nog niet bekend

 

Een mooie manier om het schilderen met acrylverf te ontdekken! Met de primaire kleuren maken we een hele ontdekkingstocht in de wereld van kleur. Je zult ontdekken hoe leuk het is om kleurtjes te mengen, hoe je zachte kleuren, natuurtinten, grijzen, enz. kunt mengen. En hoe de werking is van kleur. Je schildert op schilderpapier én op doek. Je hoeft niet te kunnen tekenen om aan deze workshop mee te kunnen doen. Alle materialen en koffie/thee/iets lekkers zijn inbegrepen.

Tijdsduur: 3 klokuren

Kosten: 35 euro p.p. (bij 3 of meer personen)

Locatie: Stationsstraat 14 in Rolde

Informeer gerust naar de mogelijkheden. Stuur een berichtje via het contactformulier.


SCHILDEREN IN DE SERRE

Workshop 'Bloemen&Blauwe luchten'

op aanvraag (max.6 personen)

 

Wat: In deze workshop maak je een zomers landschap met op de voorgrond een vrolijke bloemenweide. We werken met kwasten, rollers, sponsjes én met paletmes. Je zult zien dat het niet zo moeilijk is als het lijkt! 

Voor wie: geschikt voor beginners die nog nooit eerder met acrylverf hebben gewerkt, maar ook voor meer ervaren schilders die een keer lekker los willen schilderen en/of willen oefenen met een paletmes.

Tijdsduur: 3 klokuren

Kosten: 35 euro p.p. (bij 3 of meer personen) 

Locatie: Stationsstraat 14 in Rolde

Informeer gerust naar de mogelijkheden, stuur een berichtje via het contactformulier


Mindful Painting

Vijf kwartier ontspannen tekenen en/of schilderen. Het eindresultaat is niet zo belangrijk, het gaat er om bezig te zijn en alle drukte van het alledaagse leven even te 'parkeren'. Drie avonden ga je achtereenvolgens bezig met tekenmaterialen, met aquarelverf en met acrylverf. Je hoeft hier geen ervaring mee te hebben, want we starten steeds met een korte oefening met het materiaal/techniek. Daarna ga je aan de hand van een eenvoudige opdracht een ruim uur lang lekker je eigen gang.

 

 

Data:    nog niet bekend

Adres:  Stationsstraat 14 in Rolde

Kosten: 45 euro (inclusief alle materialen)

Meld je aan via het contactformulier.


Workshop 'Perspectief&Aquarel'

datum: nog niet bekend

 

Wat: In deze workshop gaan we oefenen met de basisregels van het perspectief tekenen. Vervolgens passen we dit geleerde toe in een aquarel met diepte. We werken met verschillende tekenmaterialen (potlood, houtskool, siberisch krijt, conté, pastelkrijt) én met aquarelverf. Je doet dus kennis op met perspectieftekenen én je werkt met veel verschillende materialen.

Voor wie: geschikt voor iedereen die beter inzicht wil krijgen in het perspectieftekenen en wel eens met aquarelverf wil werken. Maar ook ervaren tekenaars en schilders kunnen natuurlijk meedoen!

Datum: ? 13:30-16:30 uur

Kosten: 35 euro all-in, inclusief koffie/thee/drankje

Waar: Stationsstraat 1A in Rolde

Aanmelden kan via het contactformulier


Bedrijfsuitje of teamactiviteit:

WORKSHOP "Hunebedden in Abstracte Stijl"

Een boeiende en gezellige schilderworkshop in het schilderachtige Drentse kunstenaarsdorp Rolde, bekend van de tentoonstelling Barbizon van het Noorden, die geschikt is voor jong en oud, mannen, vrouwen, vrienden, collega's. Een korte wandeling met schetspapier en potlood onder de arm naar de hunebedden (D17 en D18) is een onderdeel van de workshop. Ook als de deelnemers helemaal geen schilderervaring hebben wordt er toch een leuk eindresultaat bereikt., namelijk een origineel (abstract) kunstwerk op schilderdoek. Datum in overleg. Voor maximaal 8 deelnemers.

Tijdsduur: 3 à 4 uur inclusief koffie/thee/koek en afsluitend hapje/drankje. Kosten: 180 euro voor 4 personen, elke extra persoon 25 euro p.p.

Vraag via het contactformulier naar de mogelijkheden.