Cursussen en workshops

Workshop 'Kleuren mengen'

dinsdagmorgen 18 mei 2021 =VOL

 

Wat: In deze workshop staat 'kleur' centraal. Vanuit de primaire kleuren zul je ontdekken dat er ontzettend veel mogelijk is op het gebied van kleuren mengen. En ook hoe leuk en ontspannend het is. Ook valt er veel te leren over kleur en de werking ervan. Dat zal aan de hand van enkele voorbeelden worden toegelicht. Je gaat naar huis met een abstracte kleurrijke schildering op een klein schilderdoek (30 X 30) in een eigen compositie van kleurvlakken.

Voor wie: heel geschikt voor beginners die nog nooit eerder met acrylverf hebben gewerkt, maar ook voor meer ervaren schilders die zich een dagdeel willen onderdompelen in "kleur". 

Datum: dinsdag 18 mei 9:30-12:30 uur

Kosten: 35 euro all-in, inclusief koffie/thee/drankje

Waar: Stationsstraat 1A in Rolde

Workshop 'Bloemen&Blauwe luchten'

donderdagmorgen 27 mei 2021 nog plek

donderdagmorgen 3 juni 2021 =VOL

Wat: In deze workshop maak je een zomers landschap met op de voorgrond een vrolijke bloemenweide. We werken met kwasten, rollers, sponsjes én met paletmes. Je zult zien dat het niet zo moeilijk is als het lijkt! 

Voor wie: geschikt voor beginners die nog nooit eerder met acrylverf hebben gewerkt, maar ook voor meer ervaren schilders die een keer lekker los willen schilderen en/of willen oefenen met een paletmes.

Datum: 27 mei mei 9:30-12:30 uur en 3 juni 9:30-12:30 uur

Kosten: 35 euro all-in, inclusief koffie/thee/drankje

Waar: Stationsstraat 1A in Rolde

Workshop 'Perspectief&Aquarel'

dinsdagmorgen 25 mei 2021 nog 1 plekje!

donderdagmorgen 10 juni 2021 nog plek

donderdagmiddag 10 juni 2021 nog plek

 

Wat: In deze workshop gaan we oefenen met de basisregels van het perspectief tekenen. Vervolgens passen we dit geleerde toe in een aquarel met diepte. We werken met verschillende tekenmaterialen (potlood, houtskool, siberisch krijt, conté, pastelkrijt) én met aquarelverf. Je doet dus kennis op met perspectieftekenen én je werkt met veel verschillende materialen.

Voor wie: geschikt voor iedereen die beter inzicht wil krijgen in het perspectieftekenen en wel eens met aquarelverf wil werken. Maar ook ervaren tekenaars en schilders kunnen natuurlijk meedoen!

Datum: 25 mei mei 9:30-12:30 uur of 10 juni 9:30-12:30 uur of 10 juni 13:30-16:30 uur

Kosten: 35 euro all-in, inclusief koffie/thee/drankje

Waar: Stationsstraat 1A in Rolde

Workshop 'Wolken schilderen'

woensdagmiddag 19 mei 2021 =VOL

donderdagmiddag 20 mei 2021 =VOL

dinsdagochtend 1 juni 2021 nog plek

 

Met een aantal oefeningen en aanwijzingen is het helemaal niet zo moeilijk om een mooie lucht met wolken te schilderen. In deze workshop ga je het leren. Je schildert met acrylverf, oefent eerst op schilderpapier en maakt vervolgens een echt schilderij op een schilderdoek van 30X30 of 30X40. Alle materialen en koffie/thee/iets lekkers zijn inbegrepen.

Datum: 19 mei 2021 / 20 mei / 1 juni

Tijdsduur: 3 klokuren

Kosten: 35 euro

Locatie: Stationsstraat 1A in Rolde

 

Cursusblok (3 weken) Acrylschilderen APRIL 2021: IS KOMEN TE VERVALLEN

Alle tijd voor je eigen werk, met daarbij de gewenste professionele begeleiding. Je werkt in je eigen tempo, met acrylverf. Elke week starten we met een (hele) korte opdracht, daarna kun je met je eigen thema aan de gang. Alle materialen (zoals acrylverf, kwasten, schorten, hulpmiddelen) zijn aanwezig. Alleen een schilderdoek moet je zelf meenemen of bij mij aanschaffen. Er zijn diverse maten schilderdoek op voorraad. Het maakt niet uit of je al ervaring hebt met acrylschilderen.

Start:     7 april (wo.middag) 13:30-15:30 uur

Data:   7, 14 en 21 april 2021

Adres:   Stationsstraat 1A in Rolde

Kosten: 54 euro (inclusief alle materialen behalve schilderdoeken)

Meld je aan via dit contactformulier.

 

Mindful Painting APRIL 2021 IS KOMEN TE VERVALLEN

Anderhalf uur ontspannen tekenen of schilderen. Het eindresultaat is niet zo belangrijk, het gaat er om bezig te zijn en alle drukte van het alledaagse leven even te 'parkeren'. Drie avonden ga je achtereenvolgens bezig met tekenmaterialen, met aquarelverf en met acrylverf. Je hoeft hier geen ervaring mee te hebben, want we starten steeds met een oefening met het materiaal/techniek. Daarna ga je aan de hand van een eenvoudige opdracht lekker je eigen gang.

Start:    7 april 2021 (wo.avond) 19:30-21:00 uur

Data:    7, 14 en 21 april 2021

Adres:  Stationsstraat 1A in Rolde

Kosten: 45 euro (inclusief alle materialen)

Meld je aan via dit contactformulier.

 

Cursusblok (3 weken) Aquarelleren APRIL 2021 IS KOMEN TE VERVALLEN

Aquarelleren is een boeiende techniek. We richten ons op het thema 'natuur', maar maken het ons niet al te moeilijk, zodat we ontspannen kunnen werken. Een bloem, een takje, een voorbeeld van een vogeltje of een foto van een landschap kan dienen als voorbeeld. Natuurlijk komt er ook een beetje tekenwerk bij kijken, maar daar kan ik je bij begeleiden. Het maakt niet uit of je al ervaring hebt met aquarelleren. Alle materialen zijn aanwezig, ook losse vellen aquarelpapier (1 à 2 per les). Zo nodig kun je ook in een eigen aquarelblok werken.

Start:     8 april (do.middag) 15:00-17:00 uur

Data:   8, 15 en 22 april 2021

Adres:   Stationsstraat 1A in Rolde

Kosten: 54 euro (inclusief alle materialen, eventueel kun je je eigen aquarelblok gebruiken)

Meld je aan via dit contactformulier.

 

Bedrijfsuitje of teamactiviteit:

WORKSHOP "Drentsche Stijl"

Een boeiende en gezellige schilderworkshop in het schilderachtige Drentse dorp Rolde, bekend van de tentoonstelling Barbizon van het Noorden, die geschikt is voor jong en oud, mannen, vrouwen, vrienden, collega's. Een korte wandeling met schetsboek en potlood onder de arm naar de hunebedden (D17 en D18) is een onderdeel van de workshop. Ook als de deelnemers helemaal geen schilderervaring hebben wordt er toch een leuk eindresultaat bereikt. Datum in overleg. Maximaal 6 deelnemers.

Tijdsduur: 3 à 4 uur inclusief een koffie/thee/koek en afsluitend hapje/drankje. Kosten: 45 euro p.p.

Vraag via het contactformulier naar de mogelijkheden. 

 

Losse schilderworkshops 

 

Onderstaande workshops zijn te 'boeken' voor 2 tot 4 personen in Rolde of voor 4 tot 12 personen op een andere locatie. Leuk idee voor een uitje met vriendinnen of een teamactiviteit met collega's.

SKYLINE (werken met verf, rollers en collagetechniek)

BLOEMEN&BLAUWE LUCHTEN (zomerse landschappen schilderen met bloemenvelden en wolkenluchten)

KLEUR KIEZEN (kleuren leren mengen en ontdekken hoe kleuren werken en  een abstract kleurenschilderij maken)

Meer info over deze workshops ? Klik hier.

Klik hier om een vraag of aanmelding door te geven!