Creatieve Therapie voor kinderen

Soms gebeuren er dingen die niet zo een-twee-drie- verwerkt kunnen worden. Dat geldt ook voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan een scheiding of aan het verlies van een dierbaar iemand. Sommige kinderen piekeren veel of vinden het lastig om hun gevoelens te uiten. Erover praten is lastig of helpt niet genoeg. Creatieve therapie zou dan een waardevolle aanvulling kunnen zijn. Creatieve therapie is een vorm van hulpverlening die gericht is op verandering, ontwikkeling of acceptatie. De combinatie van creatief werken, spelen en praten bij een 'mevrouw' waar alle ruimte is voor het eigen verhaal van het kind, heeft bijna altijd een positieve uitwerking op het zelfvertrouwen van het kind. Het kind kan beter of anders uiting geven aan zijn gevoelens, gaat beter slapen, zit beter in z'n vel. 

Als afgestudeerd creatief therapeut beeldend biedt Marjolijn Zwolsman deze vorm van hulpverlening aan voor kinderen. Na een kennismaking (gratis) met kind en ouder(s) en een startgesprek waarin het probleem en de doelstelling wordt vastgelegd spreken we een werkplan af. Vervolgens wordt er wekelijks een uur intensief (individueel) gewerkt met het kind, met creatieve materialen, spelenderwijs en rondom diverse onderwerpen en opdrachten. Na 3 à 4 weken is er een (telefonische) tussenevaluatie waarin de bevindingen en het vervolg ter sprake komt. Na 7 à 8 weken vindt er n.a.v. een schriftelijk verslag een eindgesprek plaats. 

Twijfel je of deze vorm van hulpverlening iets voor jouw kind kan zijn? Neem gerust, geheel vrijblijvend, contact op voor meer informatie.