Losse schilderworkshops  

 

Een schilderworkshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden, vanaf 16 jaar. De workshops duren 3 uur en worden gegeven in de Stationsstraat 1A in Rolde en kosten 35 euro all-in.  Hieronder staat meer informatie over de inhoud van de workshops. Er wordt gewerkt in kleine groepjes van maximaal 5 deelnemers per workshop. Ideaal voor een groepje collega's, vrienden, familie. Informatie opvragen en een datum overleggen kan gemakkelijk via het contactformulier

aanbod schilderworkshops

Workshop "Bloemen&Blauwe luchten"

 

Wat: In drie uur tijd en in vier eenvoudige stappen een zomers (heuvel)landschap schilderen met acrylverf op een langwerpig schilderdoek (in de lengte of in de breedte)

Voor wie: voor beginners en gevorderden die willen leren hoe je op een eenvoudige manier een landschapsschilderij opbouwt en ook op een losse (impressionistische) manier willen/kunnen werken. Voor beginners kan het nuttig zijn eerst de workshop 'Kleur kiezen' te volgen maar dat is niet noodzakelijk.

Tijdsduur en kosten: de workshop duurt drie uur en kost 35 euro all-in.

 

Workshop "Hunebedden in Abstracte Stijl"

 

Wat: Een boeiende en gezellige schilderworkshop, waarin een wandeling naar de vlakbij gelegen hunebedden is verwerkt,  in het schilderachtige Drentse dorp Rolde. Deze workshop is met name geschikt voor mannen, vrienden, collega's. Elke deelnemer maakt een ("strak") schilderij n.a.v. een opdracht waarin de eigen creativiteit wordt geprikkeld. Ook als de deelnemers helemaal geen schilderervaring hebben is deze workshop geschikt. Datum in overleg. Maximaal 6 deelnemers.

Tijdsduur en kosten: 3 à 4 uur inclusief een afsluitend hapje en drankje. Kosten: 45 euro p.p. all-in. 

 

Workshop "Skyline"

 

Wat: In deze workshop ga je op een schilderdoek van 40X40 cm. aan de gang met rollers en/of sponsjes om in twee lagen een kleurrijke ondergrond op te zetten. Vervolgens ga je met o.a. stukjes (beschuit)papier, draden en folie een compositie creëren, opplakken, en verder uitwerken tot een creatieve "skyline". 

Voor wie: zowel beginners als gevorderden kunnen hun creativiteit in deze workshop kwijt. Voor ervaren schilders kan het leuk zijn om eens te ervaren wat je de mogelijkheden met de collagetechniek zijn. Voor beginners is het een makkelijke en speelse kennismaking met het werken met acrylverf.

Tijdsduur en kosten: de workshop duurt drie uur en kost 35 euro all-in.

 

Workshop "Kleuren mengen"

 

Wat: In deze workshop staat 'kleur' centraal. Vanuit de primaire kleuren zul je ontdekken dat er ontzettend veel mogelijk is op het gebied van kleuren mengen. En ook hoe leuk en ontspannend het is. Ook valt er veel te leren over kleur en de werking ervan. Dat zal aan de hand van enkele voorbeelden worden toegelicht. Je gaat naar huis met een abstracte kleurrijke schildering op doek in een eigen compositie van kleurvlakken.

Voor wie: heel geschikt voor beginners die nog nooit eerder met acrylverf hebben gewerkt, maar ook voor meer ervaren schilders die zich een dagdeel willen onderdompelen in "kleur". 

Tijdsduur en kosten: de workshop duurt drie uur en kost 35 euro all-in.